Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009



ΕΜΜΑ
Συγγραφέας: ΩΣΤΕΝ ΤΖΕΗΝ
Εκδόσεις: ΣΜΙΛΗ








Περιγραφή:
Η Έμμα είναι το πιο συμπυκνωμένο από τα μυθιστορήματα της Τζέιν Ώστιν. Η ίδια η Έμμα χαρακτηρίστηκε από τη δημιουργό της ως η ηρωίδα που «μόνο στον εαυτό της ήταν αρεστή και σε κανέναν άλλο». Στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου τα ατέλειωτα προξενιά που μηχανεύεται για τους γύρω της, άντρες και γυναίκες, οι άκακες, μα και γουστόζικες, μηχανορραφίες της, το πείσμα, η ξεροκεφαλιά και οι εξωφρενισμοί της δημιουργούν μια ιλαρή ατμόσφαιρα απ' αρχής μέχρι τέλους, στο κέντρο ακριβώς του βικτοριανού κόσμου. Αθώες προστριβές, ονειρικές προσδοκίες, εφηβικά σκιρτήματα - τίποτα, μα τίποτα δεν ξεφεύγει από την άγρυπνη τσιμπίδα της ηρωίδας. Με την αστείρευτη ειρωνεία της η Τζέιν Ώστιν δημιουργεί μια χιουμοριστική πινακοθήκη αστών με τη σιγουριά του μεγάλου μάστορα που αγαπά χωρίς να εξιδανικεύει, σατιρίζει χωρίς να χλευάζει, συμπονά χωρίς να οικτίρει έναν κόσμο χαμένο πια στην αχλή των περασμένων, μα τόσο οικείο, που μοιάζει σημερινός.





ΤΖΕΗΝ ΕΥΡ
Συγγραφέας: ΜΠΡΟΝΤΕ ΣΑΡΛΟΤ
 Εκδόσεις: ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.Ι









Περιγραφή:
Η Τζαίην Έϋρ είναι μία φτωχή ορφανή γκουβερνάντα, συνάμα όμως μία θαρραλέα και αποφασιστική γυναίκα. Η μοίρα τη συνδέει με έναν άντρα που κρύβει κάποιο σπουδαίο μυστικό. Η γυναίκα στη βικτοριανή εποχή - θερμή συνηγορία για την αναβάθμιση της θέσης της μέσα στον κομφορμιστικό 19ο αιώνα.
ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ

Κύριος Συγγραφέας: Austen, Jane 
Εκδοτικός Οίκος: ΣΜΙΛΗ

Σύντομη περιγραφή Το μυθιστόρημα "Υπερηφάνεια και προκατάληψη", το δημοφιλέστερο απ' όλα τα έργα της Τζέην Ώστεν, και ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα του 19ου αιώνα, διηγείται την ιστορία των Μπέννετ, μιας οικογένειας με πέντε κόρες που αναζητούν την ευτυχία σ' έναν καλό γάμο. Ωστόσο, ο δρόμος προς την ευτυχία είναι σπαρμένος με εμπόδια. Μάλιστα, στην περίπτωση των δύο πρωταγωνιστών αυτά τα εμπόδια δεν οφείλονται μόνο στους άλλους αλλά και στους ίδιους τους εαυτούς τους.

Ανακοινωση

Η ομαδα της διαχειρισης WhiteQueen-BellaMarie-April σας καλωσοριζουν στην ηλεκτρονικη βιβλιοθηκη του forum!!!
Αυτο το blog ειναι ενα σπιτι οχι μονο για τα μελη του forum αλλα και για καθεναν που αγαπα τα βιβλια και ταξιδευει διαβαζοντας τα!
Η βιβλιοθηκη ειναι μερος του forum και ισχυουν και εδω οι ιδιοι κανονες που ισχυουν και εκει σχετικα με τα σχολια!
Ειμαι σιγουρη πως θα λατρεψετε την βιβλιοθηκη μας οπως και το forum!
Θελω να ευχαριστησω τα μελη της διαχειρισης που προσφερθηκαν να με βοηθησουν να δωσω ζωη σε αυτο το blog!Παιδια σας ευχαριστω πολυ πολυ!

''Διαβαζω περισσοτερο γιατι καθε βιβλιο με ταξιδευει...''