Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΙΝΕΣ
PIRATES

ΣΙΛΙΑ ΡΙΣ


Η Νάνσι είναι μια νέα κοπέλα, πνεύμα ελεύθερο που αψηφά τους κανόνες της καλής κοινωνίας. Όταν ο έμπορος πατέρας της χάνεται στη θάλασσα, η νεαρή αναγκάζεται να ακολουθήσει τον αδερφό της στις φυτείες τους στη Τζαμάικα. Εκεί η ζωή της θα αλλάξει για πάντα… 1724 Γράφω για πολλούς λόγους. Γράφω, κυρίως, για ν' απαλύνω τον πόνο μου. Διαπίστωσα ότι, αναβιώνοντας τις περιπέτειες που έζησα με τη Μινέρβα, κατευνάζω τον πόνο του χωρισμού μας. Κάτι πρέπει να κάνω για να ξεχνιέμαι τώρα που παρέδωσα τα πιστόλια και τα μαχαίρια μου, τώρα που φορώ φουστάνια αντί για παντελόνια. Αυτό που ακολουθεί είναι η ιστορία μου. Η δική μου και της Μινέρβα. Ετοιμάσου να διαβάσεις πράγματα αλλόκοτα και τρομακτικά, που δεν τα χωράει ο νους σου. Ωστόσο, σε προτρέπω, αναγνώστη, να μη μας κρίνεις προτού διαβάσεις και την τελευταία σελίδα, προτού μάθεις τις ακριβείς συνθήκες που μας οδήγησαν στην παρανομία και μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα: δυο επικηρυγμένες, διαβόητες πειρατίνες.
Συγγραφέας: ΝΤΑΛ ΡΟΑΛΝΤ
Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
 
Περιγραφή:
Αυτή τη φορά ο Ρόαλντ Νταλ ξεπέρασε τον εαυτό του και μας χαρίζει κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Τη Ματίλντα. Δεν υπάρχει παιδί πιο έξυπνο, πιο λογικό, πιο τρυφερό, πιο αξιαγάπητο, πιο συμπονετικό απ’ αυτήν. Αυτό το υπέροχο κορίτσι, το προικισμένο με μυαλό τόσο λαμπερό και εύστροφο και με καρδιά τόσο μεγάλη, ας γίνει το φωτεινό παράδειγμα για όλα τα παιδιά, τους γονείς, τους δασκάλους. Παραμύθι και πραγματικότητα, υπερβολή και δεξιοτεχνία, γνώση και ταλέντο, να τα μέσα που χρησιμοποιεί ο σπουδαίος αυτός συγγραφέας για να μας οδηγήσει σ’ έναν κόσμο όπως θα ’πρεπε να είναι ο κόσμος μας και που ίσως μια μέρα τον κερδίσουμε.
Πίτερ Παν και Γουέντι Τίτλος : Πίτερ Παν και Γουέντι
Συγγραφέας : Μπάρι, Τζέημς
Εκδόσεις : ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Περιγραφή : Η μαγευτική ιστορία του Τζ.Μ. Μπάρι που ενθουσίασε και διασκέδασε πολλέ γενιές παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα κλασικό, σύγχρονο παραμύθι.
Συγγραφέας: ΚΕΡΛΕΙ ΜΑΡΙΑΝ
Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ








Περιγραφή:
Η νεαρή Κέιτ ζει με τη γιαγιά της σε ένα χωριό της Αγγλίας. Όλοι τις αντιμετωπίζουν με καχυποψία και φοβούνται τις αφύσικες ικανότητές της. Όταν ο Τζάροντ και η οικογένειά του έρχονται να ζήσουν στο χωριό, η Κέιτ τον ερωτεύεται και συνειδητοποιεί ότι ο νεαρός είναι προικισμένος με ένα ασυνήθιστο χάρισμα.

Παράξενα και ανεξήγητα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν? ο πυρετός ανεβαίνει καθώς οι δύο νέοι προσπαθούν να δώσουν κάποια εξήγηση σ' αυτά. Έτσι, μετά από μια τυχαία ανακάλυψη, αρχίζουν ένα συναρπαστικό, περιπετειώδες ταξίδι στο παρελθόν. Θα γνωρίσουν προγόνους σκληρούς αλλά κι ευγενικούς, θ' απολαύσουν καινούργιες συγκινήσεις και θα μεταχειριστούν τεχνάσματα και μέσα μιας άλλης εποχής.

Το τέλος θα είναι συγκλονιστικό. Ο καθένας θα ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα και θα κληθεί να αποφασίσει σε ποιον κόσμο θέλει τελικά να ζήσει τη ζωή του. Στον κόσμο του χθες, με την άγρια σαν καταιγίδα γοητεία του, ή του σήμερα, όπου όμως τον ακολουθεί ένα παρελθόν από το οποίο δεν μπορεί να απαλλαγεί.
Συγγραφέας: ΧΕΡΝ ΛΙΑΝ
Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ







Περιγραφή:
Το τρίτο και τελευταίο μέρος των "Μύθων των Οτόρι" μας μεταφέρει για μια ακόμη φορά στη φανταστική μεσαιωνική Ιαπωνία, τη χώρα με τους αυστηρούς κανόνες, την άγρια και παραπλανητική ομορφιά. Ο Τακέο και η Καεντέ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εκπληρώσουν την προφητεία: Για να φέρει την ειρήνη στη χώρα του, ο Τακέο θα δώσει πέντε μάχες -στις τέσσερις θα νικήσει, στη μια θα χάσει. Ενώ όμως ο Τακέο προσπαθεί να βρει συμμάχους στον αγώνα του, η Καεντέ πέφτει θύμα ενός αποτρόπαιου εκβιασμού. Όταν, στο τέλος, το φεγγάρι ανατέλλει λαμπρό πάνω από το πεδίο της μάχης, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη νίκη...
Η συγκλονιστική συνέχεια της "Παγίδας των αηδονιών" και του "Με το γρασίδι για προσκέφαλο", το "Λαμπρό φεγγάρι" ολοκληρώνει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο τους "Μύθους των Οτόρι": καταιγιστική δράση, επικές σκηνές που κόβουν την ανάσα, αναπάντεχη τροπή στις σχέσεις των ηρώων και, πάνω απ' όλα, η ανεκπλήρωτη μοιραία προφητεία για το μέλλον του Τακέο...