Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009


ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ;

Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.

Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο -και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα.

Η αναγνωρισμένη Σούζαν Κόλινς μας προσφέρει ισάξια μέρη αγωνίας και φιλοσοφίας, περιπέτειας και ρομαντισμού, σ' αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε ένα μέλλον το οποίο έχει ανησυχητικές ομοιότητες με το παρόν μας.

ΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΗΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ.
ΗΤΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ..."Οι Αγώνες Πείνας, είναι ένα βίαιο, σοκαριστικό, γρήγορο μυθιστόρημα με διαρκές σασπένς που μπορεί να προκαλέσει και αρκετή αντιπαράθεση. Δεν μπορούσα να σταματήσω να διαβάζω... Η ανάγνωση των "Αγώνων Πείνας" είναι εθιστική".

"Καταιγιστική περιπέτεια, από τις καλύτερες του είδους, προορισμένη να ξεπεράσει σε επιτυχία ακόμα και το "Λυκόφως" της Stephenie Meyer."
(The Times)

http://hungergames.platypus.gr/Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ

Ο Αρτέμης Φάουλ βρίσκει το ταίρι του: μια νεαρή κοπέλα, εξίσου ευφυής και δυναμική, ανακαλύπτει την ύπαρξη των ξωτικών και είναι αποφασισμένη να πιάσει ένα για να το μελετήσει. Και όχι ένα οποιοδήποτε ξωτικό, μα ένα επικίνδυνο δαίμονα! Στο μεταξύ, η αστυνόμος Χόλι Σορτ καλείται να ανακαλύψει πού είναι μπλεγμένος ο παλιός της συνεργάτης Αρτέμης ενώ ένας μυστηριώδης δολοφόνος, ο Μπίλι Κονγκ, δε θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πάρει την εκδίκησή του. Μόνο ένα αρχαίο ξόρκι χωρίζει τους δαίμονες από τους ανθρώπους. Και ο Αρτέμης πρέπει να εμποδίσει την αποκάλυψή του ειδάλλως η ανθρωπότητα θα χαθεί για πάντα. Ο νικητής θα είναι μόνο ένας. Και ίσως αυτή τη φορά ο Αρτέμης Φάουλ να μην είναι ο νικητής…

Η ΠΑΓΙΔΑ

Ο Αρτέμης Φάουλ, ο ευφυής έφηβος με το εγκληματικό μυαλό, δε θυμάται τίποτε από τις περιπέτειές του με τον κόσμο των ξωτικών. Αλλά όχι για πολύ... Η μικρόσωμη μα επικίνδυνη νεράιδα που ακούει στο όνομα Όπαλ Κομπόι επέστρεψε, με μια καλοστημένη παγίδα στην οποία σκοπεύει να ρίξει όλους τους εχθρούς της. Η αστυνόμος Χόλι Σορτ καλείται να σώσει τον κόσμο των ανθρώπων και των ξωτικών από τη βέβαιη καταστροφή. Σύμμαχοί της, ο κένταυρος Φόουλι και ο ανεπανάληπτος Μαλτς Ντίγκαμς. Πώς θα καταφέρει να πείσει, όμως, τον απορημένο Αρτέμη ότι αυτά τα παράξενα πλάσματα, που δε θυμάται να έχει ξαναδεί ποτέ του, στηρίζονται απόλυτα στη βοήθειά του; Ίσως η πιο ανατρεπτική περιπέτεια του Αρτέμη Φάουλ, με πρωταγωνιστές τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της γενετικής, πανούργα ξωτικά και φονικά τρολ. Αν είστε θαυμαστές του Αρτέμη Φάουλ, θα τη λατρέψετε. Και αν δεν είστε, θα γίνετε!
Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ

Λίγο πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Αρτέμης Φάουλ βάζει σε εφαρμογή το πιο σατανικό σχέδιο που έχει φανταστεί ποτέ ανθρώπινος νους. Χρησιμοποιώντας την κλεμμένη τεχνολογία των ξωτικών κατασκευάζει τον Κύβο C, έναν φωνητικά ελεγχόμενο υπολογιστή ικανό να υποκαταστήσει κάθε άλλη τεχνολογία. Σε λάθος χέρια, μπορεί να αποβεί μοιραίος. Και ο Αρτέμης έχει υποτιμήσει τον αντίπαλό του… Στο δρόμο που άνοιξαν η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με τον Χάρι Πότερ και ο Φίλιπ Πούλμαν με την Τριλογία του Κόσμου, επανέρχεται δριμύτερος ο Όουεν Κόλφερ, ο συγγραφέας που είχε προκαλέσει αίσθηση στην έκθεση της Φρανκφούρτης με το πρώτο βιβλίο του Αρτέμη Φάουλ, να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας λογοτεχνίας μ' ένα βιβλίο "χάι-τεκ", γεμάτο φαντασία, μαγεία και ιρλανδική μυθολογία.


ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ

Ο Αρτέμης Φάουλ σε νέες περιπέτειες! Αυτή τη φορά, η Αρκτική είναι το γήπεδο όπου ο νεαρός ξεδιπλώνει τα φτερά του και κατορθώνει τα ακατόρθωτα. Πρέπει με κάθε τρόπο να πετύχει γιατί το τίμημα είναι μεγάλο. Λαμβάνει ένα μήνυμα που τον πληροφορεί ότι η ρωσική Μαφία έχει απαγάγει τον πατέρα του και απαιτεί ένα τεράστιο ποσό για λύτρα. Ίσως είναι ώρα για τον Αρτέμη να ζητήσει βοήθεια από μυστηριώδεις υπάρξεις ενός άλλου κόσμου… Περισσότερο και από το πρώτο βιβλίο του Αρτέμη Φάουλ, τούτο δω έχει πλοκή καταιγιστική, έχει περιπέτεια και δράση, συνεχείς ανατροπές και αγωνία.

Τα Χίλια Πρόσωπα

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕ ΝΕΡΑΪΔΕΣ "Ιρλανδός επιχειρηματίας πληρώνει αδρά, σε αμερικάνικα δολάρια, προκειμένου να συναντήσει νεράιδα, νάνο ή ξωτικό", έγραφε η αγγελία που δημοσίευσε στο Ίντερνετ ο Αρτέμης Φάουλ. Ο νεαρός Αρτέμης διαθέτει την εξυπνάδα του Σέρλοκ Χολμς, τη διορατικότητα του Ηρακλή Πουαρό, τις ικανότητες του Τζέιμς Μποντ και παίζει τις νέες τεχνολογίες στα δάχτυλα. Είναι μια πραγματική ιδιοφυΐα! Συλλαμβάνει το πιο φιλόδοξο σχέδιο που έχει φανταστεί ποτέ ανθρώπινος νους με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους… Στο δρόμο που άνοιξαν η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με τον Χάρι Πότερ και ο Φίλιπ Πούλμαν με την Τριλογία του Κόσμου, έρχεται τώρα ο Όουεν Κόλφερ, ο συγγραφέας που προκάλεσε αίσθηση στην περσινή έκθεση της Φρανκφούρτης, να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας λογοτεχνίας μ' ένα βιβλίο "high-tech", γεμάτο φαντασία, μαγεία και ιρλανδική μυθολογία.Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ: ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
EVIL STAR

ΑΝΤΟΝΙ ΧΟΡΟΟΥΙΤΣ
Εκδοσεις:Ψυχογιος


Όλα άρχισαν με την Πύλη του Γερακιού. Δεν έχουν τελειώσει, όμως, ακόμα. Για άλλη μια φορά, ο εχθρός σκοπεύει να χτυπήσει. Όταν κέρδισε τους Παλαιούς στην Πύλη του Γερακιού, ο Ματ Φρίμαν νόμιζε ότι μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του. Κάποιος άλλος, ωστόσο, έχει αντίθετη άποψη. Πολύ μακριά, στο Περού, μια δεύτερη πύλη είναι έτοιμη να ανοίξει. Μόνο ο Ματ έχει τη δύναμη να σταματήσει τις δυνάμεις του σκότους που κάνουν τα πάντα για να επιστρέψουν και να αφανίσουν τον κόσμο. Μόνο που αυτή τη φορά γνωρίζουν το καθετί για κείνον, κι έχουν βαλθεί να τον καταστρέψουν πρώτοι. Το δεύτερο βιβλίο της συγκλονιστικής, περιπετειώδους σειράς Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ.

Συγγραφέας: ΧΟΡΡΟΥΙΤΣ ΑΝΤΟΝΙ
Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Περιγραφή:
Πάντα το ήξερε ότι διέφερε από τους συνομήλικούς του. Πρώτα ήταν τα περίεργα όνειρα. Ύστερα, τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται ακόμη περισσότερο...

Ο Ματ συλλαμβάνεται από την αστυνομία ενώ επιχειρεί να ληστέψει μια αποθήκη. Δύο λύσεις υπάρχουν: ή να πάει στο αναμορφωτήριο ή να τον αναλάβει ανάδοχη οικογένεια, δεδομένου ότι οι γονείς του δε ζουν πια και δεν αντέχει πλέον να μένει με τη θεία του. Επιλέγει τη δεύτερη λύση. Δε θα περάσει πολύς καιρός προτού συνειδητοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά, όχι μόνο με την ανάδοχη μητέρα του, αλλά και με ολόκληρο το χωριό όπου βρίσκεται η αγροικία. Κανείς δεν τον πιστεύει. Κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Δεν υπάρχει λογική. Υπάρχει μόνο η Πύλη.
ΑΛΕΞ ΡΑΪΝΤΕΡ 4: ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ
EAGLE STRIKE

ΑΝΤΟΝΙ ΧΟΡΟΟΥΙΤΣ
Εκδοσεις:Ψυχογιος


Άλεξ Ράιντερ… Εγώ θα σου πω πώς θα πεθάνεις… Ο Άλεξ Ράιντερ, πράκτορας της ΜΙ-6, περνάει λίγες μέρες χαλάρωσης στη Νότια Γαλλία με τη φίλη του, Σαμπίνα. Επιτέλους, μπορεί να νιώσει κι αυτός όπως ένας κανονικός έφηβος. Ώσπου μια ξαφνική επίθεση εναντίον των ανθρώπων που τον φιλοξενούν τον γυρνάει πίσω, στο σκληρό κόσμο της βίας και του μυστηρίου. Κι αυτή τη φορά η ΜΙ-6 δε θέλει να ξέρει τίποτα. Ιδιαίτερα όταν ο Άλεξ αναφέρει ότι στην υπόθεση μπορεί να είναι μπλεγμένος ο Ντέιμιαν Κρέι, ένας διάσημος ποπ σταρ, γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο. Ο Άλεξ είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει με κάθε θυσία ποιος κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση και να ξεσκεπάσει ένα μυστικό, το οποίο δε θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί κανείς…
Συγγραφέας: ΧΟΡΡΟΥΙΤΣ ΑΝΤΟΝΙ
Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣΠεριγραφή:
Στο τρίτο βιβλίο του πολυβραβευμένου Άντονι Χόρρουιτς με τον έφηβο κατάσκοπο Άλεξ Ράιντερ, οι αναγνώστες θα ζήσουν μια ακόμα συναρπαστική περιπέτεια παρέα με καρχαρίες, δολοφόνους και ατομικές βόμβες και θα ταξιδέψουν από την βροχερή Αγγλία στην εξωτική και ηλιόλουστη Καραϊβική!
 
Συγγραφέας: ΧΟΡΡΟΥΙΤΣ ΑΝΤΟΝΙ
Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Περιγραφή:
Ο Άλεξ Ράιντερ, ο σούπερ κατάσκοπος της ΜΙ6, επιστρέφει στο σχολείο και προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καινούρια του διπλή ζωή και στα μαθήματα. Αλλά η ΜΙ6 έχει άλλα σχέδια.

Δύο από τους πιο ισχυρούς άντρες του πλανήτη πεθαίνουν με μυστηριώδη τρόπο. Όλες οι έρευνες οδηγούν στην Ακαδημία στο Πουάν Μπλαν, μια ιδιωτική σχολή για παιδιά πλούσιων οικογενειών, που βρίσκεται απομονωμένη στις γαλλικές Άλπεις.
Ο Άλεξ αναλαμβάνει να μπει στην ακαδημία ως μαθητής και να ανακαλύψει την αλήθεια. Θα βρεθεί μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Θα καταφέρει, άραγε, να προειδοποιήσει τον κόσμο πριν να είναι πολύ αργά;
Συγγραφέας: ΧΟΡΡΟΥΙΤΣ ΑΝΤΟΝΙ
Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Περιγραφή:
Αγαπητοί αναγνώστες σε όλο τον κόσμο,

Σας παρουσιάζουμε τον Άλεξ Ράιντερ. Συγκρατήστε το όνομά του. Πολλά θ' ακούσετε γι' αυτόν, απίστευτα κι όμως αληθινά.
Πότε πάνω σε μια χιλιάρα μηχανή, πότε αντιμέτωπος με κάποιον Πορτογάλο πολεμιστή, ο ατρόμητος Άλεξ Ράιντερ είναι ο ήρωας που θ' αφήσει τους πάντες με κομμένη ανάσα.
Περιγραφή:
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται σε τέσσερις τόμους όλα τα έργα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, τέσσερα μυθιστορήματα και πενήντα έξι διηγήματα, με ήρωα τον θρυλικό Σέρλοκ Χολμς, τον πιο διάσημο ντετέκτιβ της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας.

Σε αυτόν τον τόμο περιλαμβάνονται:
Η τελευταία υπόκλισή του
Το σημειωματάριο του Σέρλοκ Χολμς